Profielkeuze leerjaar 2

Tijdens het schooljaar zijn er voor leerjaar 2 diverse activiteiten gepland. Deze vinden gelijk plaats met de projectweken voor leerjaar 1. In deze weken plannen we projecten en activiteiten, die te maken hebben met maatschappelijke thema's en vakinhoudelijke excursies.

Maar deze activiteiten zijn ook gericht op het ontdekken van je kwaliteiten, zoals een LOB-week. Want het tweede jaar staat vooral in het teken van de keuze voor een profiel. We bereiden je hierop voor met BO-lessen (beroepsorïentatielessen). Een aantal lessen in de week krijg je les op de beroepsgerichte afdelingen. Deze lessen helpen je te ontdekken wat goed en wat minder goed bij je past.

Aan het eind van leerjaar 2 maak je een profielkeuze voor leerjaar 3. Je coach helpt je, samen met je ouders/verzorgers, om een juiste keuze te maken. Veel aandacht wordt hieraan besteed in de coachlessen. Ouders/verzorgers worden geïnformeerd tijdens een ouderavond. Je krijgt ook het profielkeuzeboekje, boordevol informatie over de keuzes die jij op UGO hebt en wat dit betekent voor het vervolg van je opleiding.

Ook in onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe je de keuze maakt en hoe de school je daarbij helpt.