Sport en bewegen

Op UGO doen we veel aan sport. In leerjaar 1 en 2 krijg je 3 lesuren sport per week, leerjaar 3 en 4 sporten 2 lesuren.

Buiten sporten

In de periode vanaf de zomervakantie tot aan de herfstvakantie en vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie sporten we buiten. We doen dit op het terrein van WSV. Bij slecht weer sporten we binnen. Bij de receptie wordt aangegeven of de sportdocenten geven aan of er binnen of buiten gesport wordt.

Op de fiets
Leerlingen fietsen op eigen gelegenheid naar het buitenveld. De leerlingen van klas 1 fietsen de eerste twee weken onder begeleiding naar de sportvelden. De overige klassen gaan zelfstandig. Wij verwachten van alle leerlingen dat ze zich houden aan de verkeersregels en over een degelijke fiets beschikken. Kom je met het openbaar vervoer naar school? Dan moet je zelf voor vervoer zorgen (bij een medeleerling achterop of een fiets lenen).

Spelregels

We sporten in sportkleding. Meestal voldoet een korte broek met T-shirt. Bij kouder weer is het verstandig een sweater en/of trainingsbroek aan te trekken. Goede schoenen zijn belangrijk: zorg dat ze stevig zijn en voldoende profiel hebben. Uiteraard beschikt elke leerling over zowel binnen- als buitensportschoenen.

In verband met de veiligheid mag je geen sieraden en horloges dragen tijdens de gymles. Het is verstandig waardevolle spullen niet mee te nemen naar de sportvelden of de kleedkamers, en ze in je kluisje op school te bewaren. De school is nooit aansprakelijk voor vermissing of diefstal van spullen!

Sportdagen

Enkele keren per jaar organiseren we een sportdag. Je kunt dan denken aan een voetbal-, atletiek- en basketbaltoernooi.

Blessure

Kun je niet meedoen vanwege bijvoorbeeld een blessure aan enkel of knie? Laat jouw ouders dan een briefje schrijven. Gaat het om iets wat langere tijd in beslag neemt, dan vragen we je ook de coach/mentor te informeren. Geblesseerde leerlingen zijn wel bij de les aanwezig. Een vervangende opdracht behoort tot de mogelijkheden. Alleen in overleg met de gymnastiekdocent en de teamleider kan hiervan worden afgeweken. We kunnen de jeugdarts om advies vragen over de mogelijkheden die een leerling heeft om aan de gymlessen mee te doen met een bepaalde blessure.

Kun je helemaal niet (meer) meedoen aan gymnastiek, dan kunnen jouw ouders ontheffing aanvragen.