Leerwegen

UDO en UGO hebben alle leerwegen van het vmbo in huis. Je kunt er naar:

Mavo (TL)

De mavo (theoretische leerweg) is het hoogste niveau van het vmbo. Hier doe je examen in zes theorievakken. Na de mavo kun je doorstromen naar het mbo niveau 4 of, onder bepaalde voorwaarden, naar de havo.

Gemengde leerweg (GL)

Het niveau van de gemengde leerweg is hetzelfde als dat van de mavo, maar het examenpakket bevat 7 theorievakken en een beroepsgericht vak. Met een diploma kun je doorstromen naar mbo niveau 3 en 4.

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)

De kaderberoepsgerichte leerweg is duidelijk meer gericht op de praktijk. Hier krijg je 12 uur per week beroepsgerichte vakken. Uiteindelijk kun je doorstromen naar mbo niveau 3 (of in een aantal gevallen) niveau 4.

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)

In de basisberoepsgerichte leerweg volg je 12 uur per week beroepsgerichte vakken. Als je met deze opleiding klaar bent, kun je verder leren op mbo niveau 2.

Het verschil tussen basisberoepsgericht en kaderberoepsgericht is het niveau waarop je leert. Dit heeft daardoor ook te maken met je vervolgopleiding op het mbo. In de kaderberoepsgerichte leerweg bieden we je zeven examenvakken in leerjaar 3 en 4. Daarvan is het beroepsgerichte vak er één. In de basisberoepsgerichte leerweg krijg je zes examenvakken in leerjaar 3 en 4, waarvan het beroepsgerichte vak er één is. Goed om te weten is dat je ook op stage gaat. Zo leer je ook in de praktijk.