Laptopgebruik

Werken met een laptop tijdens schooltijd is leuk, handig en leerzaam. Hoewel de laptop jouw eigendom is, willen wij als UDO en UGO toch graag wat adviezen geven om er verstandig mee om te gaan.

 1. Zorg dat je laptop opgeladen is als je op school komt en neem je oplader mee.
 2. Draag je laptop bij je of berg hem op in je kluisje als je hem niet gebruikt. Zo voorkom je diefstal.
 3. De laptop is ondersteunend aan je schoolwerk. Daarom gebruik je de laptop tijdens de les alleen voor schoolwerk. De docent geeft aan wanneer je de laptop mag gebruiken.
 4. Af en toe achter de laptop weg. We hechten veel waarde aan verstandig computergebruik. Gebruik je laptop daarom zo min mogelijk tijdens pauzes.
 5. Download geen zware bestanden tijdens schooltijd. Daarmee voorkom je overbelasting van het draadloze netwerk; daar kan de hele school last van hebben.
 6. Download alleen legale software. In de eerste plaats is het verboden om illegale software te downloaden. Door te werken met legale software voorkom je bovendien dat je virussen binnenhaalt.
 7. Maak regelmatig een back-up van al je belangrijke documenten. Bijvoorbeeld met een USB-stick of via internet met dropbox, sugarsync, google documents of myspace.
 8. Wees voorzichtig met je privacy. Zorg voor unieke wachtwoorden en vervang ze regelmatig, zeker als je vermoedt dat iemand jouw wachtwoord kent.
  Kijk ook eens naar onze Social media code voor leerlingen.
 9. Zorg dat je laptop herkenbaar van jou is. Bijvoorbeeld door je naam te laten graveren in je laptop.

Met jouw laptop kun je altijd gebruikmaken van ons draadloze netwerk. Daarbij wijzen we je wel op de gedragscode die hiervoor geldt.