Aanschaf laptop

ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. De digitale leermiddelen die worden ingezet op UGO zijn op school aanwezig. Behalve de met digiborden uitgeruste lokalen zijn er computerlokalen en laptopkarren die ingezet worden tijdens de les.

Het kan handig zijn om voor je huiswerk wel een laptop of computer thuis te hebben.

Niet verplicht

Het is niet verplicht om een laptop of computer aan te schaffen. UDO en UGO garanderen altijd dat onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikken de scholen over computers, laptops en tablets die de leerlingen kunnen gebruiken.

Laptop aanschaffen

Wil je een laptop aanschaffen die je goed kunt gebruiken voor je schoolwerk? Lees dan verder om te zien aan welke eisen een apparaat moet voldoen.

Eisen laptop

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Advies is dat je laptop in ieder geval voldoet aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er geruime tijd mee kunt werken.
  • Om verbinding te kunnen maken met ons draadloze netwerk op school moet de laptop een draadloze NIC te hebben die voldoet aan een van de volgende Wi-Fi standaarden: IEEE 802.11g (max. 54 Mbps, 2,4 Ghz), IEEE 802.11a (max. 54 Mbps, 5 Ghz), IEEE 802.11n (max. 600 Mbps, 2,4 Ghz en 5 Ghz), IEEE 802.11ac (max. 1,3 Gbps, 5Ghz)
  • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen kunnen het Office pakket gratis aanschaffen via Slim.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3″) is makkelijker te vervoeren, mocht je hem op school buiten de lessen willen gebruiken.
  • Als je je laptop regelmatig vervoert tussen school en huis is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing of een stevige tas.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.

Tablet

Sommige leerlingen vinden het prettig naast, of in plaats van, hun laptop een tablet te gebruiken. Let op: Nog niet alle software is geschikt voor tablets!