Coach/mentor

Je eerste aanspreekpunt in de school is voor jou:

  • je coach in leerjaar 1 en 2 UGO
  • je coach in leerjaar 3 en 4 (oud-Edison College)
  • je mentor leerjaar 3 en 4 (oud-Cortenbosch)

Bij hem of haar kun je terecht met de problemen van alledag. Ook voor je ouders is de coach/mentor het eerste aanspreekpunt in school.

De coach/mentor is na 17.30 uur ’s avonds en in het weekend in principe niet bereikbaar voor vragen. De communicatie verloopt bij voorkeur via de mail. De coach/mentor streeft ernaar om vragen en opmerkingen via de mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Rol van de coach/mentor

De coach/mentor houdt in de gaten hoe je je ontwikkelt en kijkt niet alleen naar je cijfers, maar ook of je goed in je vel zit. Als je problemen hebt, of je wilt iets vragen, dan kun je altijd terecht bij jouw eigen coach/mentor. Hij (of zij) is de persoonlijk begeleider van alle leerlingen uit jouw klas en alle informatie over leerlingen komt bij de coach/mentor binnen.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat en dat we elkaar helpen als het even wat minder gaat. Het kan zijn dat je coach/mentor je doorverwijst naar iemand die je beter kan helpen. Zo hebben we decanen die je helpen met het maken van studiekeuzes, een vertrouwenspersoon die je helpt als je problemen hebt rondom bijvoorbeeld intimidatie en een remedial teacher die bijvoorbeeld kan helpen bij taal- en rekenproblemen.

Mentor

Coach-/mentoruur

Alle klassen hebben elke week een coach-/mentoruur. In dit uur bespreekt de coach/mentor belangrijke zaken met de klas, en wordt (in de onderbouw) extra aandacht besteed aan bijvoorbeeld studievaardigheden en loopbaanoriëntatie.